Copy's Agro-Consum
Pompeu Fabra 60
09192- Sant quirze del vallés
tel. 937210413 / 687341159
fax. 93 5374478
calendari dels pagesos any 2009
 

 

 

 


PRÀCTIQUES AGRÍCOLES, SEMBRES I PLANTACIONS -JUNY

 

CAMP.
L'activitat és molt gran, doncs a les feines de la sega i la batuda s'hi ha d'afegir l'empacat de la palla i l'aixecament dels rostolls, que és bo que s'efectuï ràpidament, afegint abans 50 kg. de sulfat amònic per cada tona de palla obtinguda. Es sembren el sorgo i els blats de moro de rostoll a les zones càlides que ho permetin. A les comarques remolatxeres s'entrecava l'arrel. Convé aplicar adobs nitrogenats de cobertora als conreus sembrats el mes anterior, principalment als blats de moro.

HORTA.
Es planten tomàquets tardans, es sembren fesols d'enramar i cogombres. Es generalitza la collita de les espècies pròpies de l'estiu.

JARDÍ.
Continua l'intensa collita de flors. Es trasplanten les clavellines i es treuen de la terra les cabeces de tulipes i jacints. També es fan esqueixos.

FRUITERS.
Es generalitza la collita de préssecs i prunes i s'inicia la de peres. Es continuen els tractaments insecticides i anticriptogàmics i s'incrementa la poda en verd.

AVICULTURA.
S'incrementa al màxim el sacrifici i sortida de pollastres de carn, augmentant el seu consum amb l'arribada dels turistes. En canvi, la producció de pollets és gairebé nul·la i el mateix passa amb la posta, ja que les aus es ressenten de la calor regnant. Alguns anys, és ja necessari donar sortida als ous conservats en cambres.