Copy's Agro-Consum
Pompeu Fabra 60
09192- Sant quirze del vallés
tel. 937210413 / 687341159
fax. 93 5374478
calendari dels pagesos any 2009
 

 

 

 


PRÀCTIQUES AGRÍCOLES, SEMBRES I PLANTACIONS -JULIOL

 

CAMP.
S'acaben els treballs de la sega i la batuda i el pagès, un cop té net el gra, l'entrega als receptors, quedant-se'n certa quantitat per a llavor i per al seu aliment. Es sembren encara els últims conreus de blat de moro de rostoll i s'inicien els de fesols. Segueixen a bon ritme les regades i els treballs d'eixarcolar (per a eliminar les males herbes dels sembrats), així com els adobs de cobertora. Convé no descuidarse de regar els farratges, feina essencial en aquesta època de calor.

HORTA.
Tenen gran importància les feines de recol·lecció i d'irrigació. Encara es segueixen plantant tomàquets tardans per a ésser collits a l'octubre o novembre. Es preparen les terres per als bròquils, coliflors, escaroles, espinacs, bledes, agrelles, raves, etc.

JARDÍ.
Es planten els crisantems i segueix la floració de dàlies, gladiols, narcisos, margarides, etc. És necessa­ri regar intensament, especialment la gespa, que es ressent de la calor.

FRUITERS.
Segueix el tractament dels fruiters, però amb menys intensitat. Es tracten les oliveres contra la mosca. Continua la collita de peres i préssecs i s'inicia la del raïm moscatell.

AVICULTURA.
Segueix l'atonia en la posta, mentre s'incrementa el sacrifici de pollastres de carn.