Copy's Agro-Consum
Pompeu Fabra 60
09192- Sant quirze del vallés
tel. 937210413 / 687341159
fax. 93 5374478
calendari dels pagesos any 2009
 

 

 

 


PRÀCTIQUES AGRÍCOLES, SEMBRES I PLANTACIONS - GENER

 

CAMP.
Les condicions atmosfèriques adverses fan que disminueixi fins al mínim l'activitat vegetal i, per tant, dificulten el treball. Amb tot, quan les circumstàncies ho permetin, s'hauran de preparar les terres en les que s'hi hagi de plantar alfals, remolatxa, blat de moro o algun al­tre conreu de primavera. Els trossos que restin inactius hauran de quedar llaurats, a fi de que el fred destrueixi els ous i les larves dels paràsits. A les prades, tant naturals com artificials, i als camps d'alfals, serà bo aprofitar l'i­nactivitat vegetal per aplicar-hi esmenes i fertilitzants. A la Maresma s'inicien els treballs de sembra de la patata primerenca.

FRUITERS.
Continuen les feines de poda i plantada, condicionades només a què no es produeixin glaçades, degut als danys a que aquestes donarien lloc. També te­nen importància els tractaments d'hivern a base d'olis. A la Catalunya baixa, així com al País Valencià, continua la collita d'agres.

HORTA.
Continua la plantada de cebes, cols, enciams, escaroles, bròquils i bledes. També continuen les sembres d'espinacs i de julivert, i comencen les d'alls, pèsols i faves tardanes.

JARDÍ.
És el temps bo per a sembrar malves, violers i roselles dobles, que floriran a la primavera. A les explotacions florals, es sembren les cabeces de flors primerenques com el gladiol de primavera i la tulipa.

AVICULTURA.
Aquest mes es caracteritza per la muda intensa de les ponedores.