Copy's Agro-Consum
Pompeu Fabra 60
09192- Sant quirze del vallés
tel. 937210413 / 687341159
fax. 93 5374478
calendari dels pagesos any 2009
 

 

 

 


PRÀCTIQUES AGRÍCOLES, SEMBRES I PLANTACIONS -AGOST

 

CAMP.
S'intensifiquen les labors i l'adob de les terres. Si s'escau que plou, s'inicia la preparació per a la sembra, aprofitant la saó que deixa la pluja. Aquest mes es sembren els naps forratgers i, a les comarques caloroses, les patates de segona collita. En els grans regadius s'inicia la collita del blat de moro precoç, així com la del tabac fi.

HORTA.
Segueixen a bon ritme les collites. Es prepara la sembra de l'enciam "trocadero" i es planten coliflors, bròquils, cols. També es sembren patates de segona collita.

JARDÍ.
S'ha de tenir cura del crisantem a les plantacions industrials, així com de la clavellina, que requereix regades, eixarcolades i tractaments. En els jardins particulars segueixen en flor dàlies i margarides i la gespa ha d'ésser regada abundosament.

FRUITERS.
S'aprofita la parada vegetativa per a realitzar els empelts d'escudet que brotaran durant els mesos següents.

AVICULTURA.
Avui es fa necessari disposar de refrigeració, o al menys bona ventilació, a fi de que les aus suportin millor la calor i augmentin el ritme de la posta, cosa de gran importància degut al valor dels ous en aquesta època. Convé eliminar les mosques amb insecticides i mantenir una bona ventilació i netedat general, ja que amb la calor es poden produir infeccions molt perjudicials.